12108301_10207649130287350_1438300357954520606_n

Wie ben ik?

Amber-Helena Reisig (Heerlen, 1992) is schrijfster van proza en poëzie. Ze staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus voor zowel een roman, Het Sterfhuis, als een poëziebundel. In de jaren 2013 en 2014 was zij de stadsdichter van Heerlen. Ze maakt deel uit van Hongerlief, een muzikaal-poëtisch collectief. Ze stond al op vele grote en kleine podia in Nederland en België met haar poëzie en proza, vaak in combinatie met muziek. Daarnaast organiseert en presenteert zij evenementen. Momenteel doet zij de Lerarenopleiding Nederlands.

Klik hier voor een uitgebreide biografie.

Wat doe ik?

Amber-Helena Reisig (1)

Foto’s: Jean Scheijen

Ik ben breed inzetbaar als creatief schrijver en dichter. Zo schrijf ik gedichten, verhalen of teksten in opdracht voor de overheid, zoals de Provincie Limburg, politieke partijen, zoals de Partij van de Arbeid, en instellingen als de Protestantse Kerk Nederland en Boomerang. Ook treed ik met regelmaat op tijdens literaire evenementen en festivals of op poetry slams. Naast creatieve teksten heb jarenlange ervaring als SEO-copywriter.

Als docent Nederlands in opleiding verzorg ik bijlessen in meerdere middelbare schoolvakken voor basis- en voortgezet onderwijsleerlingen. Verder verzorg ik schrijfworkshops en podiumtraining voor jongeren en volwassenen.

Tot slot ben ik inzetbaar als programmeur en presentator tijdens literaire evenementen. Voorheen organiseerde ik het maandelijkse podium Ver’Skek bij ‘Skek en Aardappeleters bij het Torpedo Theater, beide in Amsterdam.